"Vi vill bidra till ett mer hållbart samhälle där vi konsumerar och återanvänder på ett smart sätt."

Svenskars känsla för design och kvalité är omtalad världen över och många är vi som gärna väljer svenska och närproducerade produkter när det finns ett bra alternativ. Och de finns! Box of Hope vill uppmärksamma några av de svenska stoltheter som finns på marknaden, som inte kompromissar med varken design, kvalité eller produktion. Box of Hope är en presentbox för den medvetna kvinnan och gentlemannen som är mån om både sig själv och andra. Genom att välja svenska produkter och tillverka presentboxen i ett material som både kan leva länge och användas på många olika kreativa sätt vill vi bidra till ett mer hållbart samhälle där vi både konsumerar och återanvänder på ett smart sätt. 

Väljer man att köpa en presentbox av Box of Hope hjälper man dessutom till ett steg längre. För varje box du köper går 50 kr till välgörenhet. Under 2017 går pengarna till Love and Hope (tidigare Love Nepal) - en ideell organisation som kämpar mot barnsexslaveri. Läs mer om deras fantastiska arbete här


"Alla människor behöver känna sig speciella"

Box of Hope är ett initiativ av Ratcha Jindanet, född och uppvuxen i Thailand. Boende i en fattig by fick hon som liten flicka göra det hon kunde för att tjäna lite extra pengar. Hon byggde bland annat korthus av gratisvykort och pappersbitar hon hittade, som hon sålde till de som hade det bättre. Pengarna hon fick ihop stoppade hon i fickan och stegade iväg mot affären. Men på vägen dit mötte hon alltid andra som satt och tiggde på gatan och valde att dela med sig av pengarna hon fått till dem. Väl framme vid affären hade hon sällan mycket av pengarna kvar, men tänkte ändå att det var mer än hon hade tidigare och var glad att hon kunnat hjälpa så många fler än sig själv. När hon idag lanserar Box of Hope känner hon likadant – att glädjen i det hon gör ligger i att kunna göra något hon tycker om, samtidigt som hon hjälper andra på vägen.

 - Jag önskar att Box of Hope ska inspirera människor till att göra presentinköpet till ett meningsfullt och roligt inslag i vardagen. Alla människor behöver känna sig speciella och min förhoppning är att Box of Hope ska bidra till det på flera plan, säger Ratcha Jindanet, som är grundare till Box of Hope. 

Ratcha Jindanet känner att glädjen i det hon gör ligger i att kunna göra något hon tycker om, samtidigt som hon hjälper andra. 

Ratcha Jindanet känner att glädjen i det hon gör ligger i att kunna göra något hon tycker om, samtidigt som hon hjälper andra.